Zarándok Szállások

Több szállás is található a Caminon. Ezek különbözőek lehetnek férőhelyet tekintve, illetve minőségben, színvonalban és árban is.

Szálláshelyek

Lényeges, hogy mennyibe kerül egy szállás egy éjszakára a Caminon. A vándorok csak egy éjszakát töltenek el egy helyen, ezért számukra valószínűleg a szálláshely ára a legfontosabb. Jellemzően azok a pihenőhelyek telnek meg leghamarabb, ahol legolcsóbb a szállás. Vagy olyan helyen lesz nehéz ágyat foglalni, melyek a Francia úton épültek, hiszen itt sokkal többen vándorolnak, ezért telítettebbek az éjszakai férőhelyek is.

Vannak egyházi és városi tulajdonban lévő szállások is. És persze léteznek olyan pihenőhelyek, amelyek egy vállalkozás keretein belüli drágább, de színvonalasabb szállások, (hostelek).

Néhány zarándokirodákban szálláslistát is a kapnak a vándorok, amin szerepel hol és mennyiért találhat albergue-t, vagyis szálláshelyet a zarándok.

Önkéntesek a szállásokon

A szállásokon általában önkéntesek dolgoznak, vannak köztük magyarok is. Sokan közülük vallási okokból dolgoznak a szállásokon. Ők keresztény hitükről tesznek tanúbizonyságot azzal, hogy vállalják az önkéntes munkát.
Néhányan pedig azért dolgoznak a szálláshelyeken, mert ők maguk is megjárták a Caminot, beleszerettek ebbe az életformába és úgy érzik, még dolguk van itt, nem tudnak elszakadni, fogja őket a hely.

Az önkéntesek, mint egy őrangyal, vigyáznak a vándorokra és segítik őket mindenben. Például eligazítják őket, válaszolnak a kérdéseikre, vagy innivalóval szolgálnak azoknak a zarándokoknak, akik szomjasak.
Zarándok Szállások
5 1 vote
Article Rating
Értesítés
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments