Variante Espiritual

Szia,
Kész a 2. könyv📖📖 első “utolsó” verziója☺️ a Portugál utunkról.
Még lesz vagy 30 utolsó, de jelentem az alapok fixen le vannak téve🤩.

Írás közben a legtöbbet a Variante Espiritual-nál, az az a Spirituális változat nevű alternatív útnál sóhajtoztam, hogy az milyen gyönyörű volt❤️, erről szeretnék ma mesélni neked…

A Variante Espiritual egy 73 km-es, 3 napos alternatív útvonal, amely rengeteg gyönyörű lélekfeltöltő, vallási és történelmi látnivalón keresztül kanyarog, erdőben, kolostorban, vizen.
Mivel nem sokan választják, ezért relatív csendes, ami engem a Primitivo-ra❤️ emlékeztetett.
Ez volt a Portugál utam fénypontja❤️…

Az út 3 szakaszból áll, Pontevedrában kezdődik (ahol a hivatalos Portugál út megy) és Pontecesures-ben ér véget (ahol újra visszacsatlakozik a Portugál út utolsó szakaszához).
Egy gyönyörűszép kitérő❤️.
1 nappal tovább tart így az út, mintha a hivatalos úton mennél, de nagyon megéri, azonfelül így 1 nappal tovább tart a kaland🤩❤️!!!!

Szóval ennek a változatnak az a sajátossága, hogy az első két etapot gyalogosan tesszük meg, a 3.-at, az utolsót pedig Vilanova de Arousa-ból Pontecesures-ig hajóval, a De Arousa tenger vizein és az Ulla folyón áthajózva. Ennek az utolsó szakasznak Traslatio a neve, amely minden ösvény eredete:

“44-ben I. Heródes Agrippa parancsára lefejezték Jakab apostolt , aki visszatért Jeruzsálembe , miután néhány évig Hispania (a mai Spanyolország) területén prédikált. Az a néhány hispán tanítvány , akik követték őt Jeruzsálembe, ellopták a holttestet, és legénység nélkül felrakták egy kőhajóra, amelyet angyalok és csillagok vezetésével az Ulla folyó torkolatához vittek, mígnem kikötöttek Iria Flaviában. jelenlegi Padrón városa.
ELSŐ SZAKASZ (23,2 KM):
Az első szakaszban , a Pontevedra- i Plaza de la Peregrina- tól indulva az útvonal az O Salnes régió festői tájain halad keresztül, áthaladva Poio dinamikus városán az ősi kolostorral és Combarro gyönyörű tengerparti városával, hogy feljusson a a színpad végső célpontja : a csodálatos Armenteira kolostor , amely 1162-től átitatott történelemmel rendelkezik, és ahol meg is lehet szállni.
MÁSODIK SZAKASZ (22,7 KM):
A második szakasz a szuggesztív „ Ruta da Pedra e da Auga ” sétával kezdődik , amely a kis Armenteira folyót határolja, buja növényzettel és békés és festői sarkokkal keretezve. Északi irányban haladunk tovább Ribadumián és Pontearnelason, hogy elérjük a Vilanova de Arousa partot.
HARMADIK SZAKASZ (27,7 KM):
TRASLATIO Az utolsó szakaszban Vilanovától Pontecesuresig indul a tengeri útvonal , az úgynevezett Traslatio . Ez a szakasz gyalogosan is bejárható , a Ría és az Ulla partja mentén.”

Forrás: varianteespiritual.com
(Kicsit magyarosítottam az írást, de innen van idézve.)

A hajóúton megnéztük a világ egyetlen tengeri stációját, egy 17 keresztből álló gyűjteményt, amely az apostol útját jelzi.
A mi kalandozásunk persze picit👌 földhözragadtabb volt😬😂, amikor ott jártunk, nem az a nagyon vallásos út volt, de ez persze mit sem von le a hely fantasztikus spirituális kisugárzásából, sőt!
Sok-sok hely elvarázsolt ott minket❤️❤️❤️…

Puszi😘,
Anett

A megosztott videó ugyan nem magyar nyelvű, de klasszul láthatod Szent Jakab testének az utazásának útját Jeruzsálemtől, a Variante Espiritual-on keresztül Santiagoba❤️.
Variante Espiritual
0 0 votes
Article Rating
Értesítés
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments