Túlkolbászos…

Mundival a napokban melegszendót csináltunk. Ő vajazott, én vágtam a kolbit és tettem rá.
Mivel én a gazdag feltétet szeretem, bőven raktam.

Ő sokáig élt magányosan, spórolósan előttem, ezért sokallta a kolbász karikák számát, mondta: túl kolbászos lesz!
Mondtam: magyarok vagyunk! Egy magyar szendó nem lehet túlkolbászos baszki! Ez olyan mint a Nutella! SEMMI nem lehet túlnutellás..!!!
Ezen elröhögtük magunkat😄.

Mindkettőnket spórolásra tanított az élet és ne érts félre, ez számomra is fontos. De vannak dolgok, amiken szerintem nem szabad.
Nem vagyok milliomos, de hál istennek már hó végén nem figyelem remegve a számla egyenlegem.
Sok-sok évig úgy volt, de hosszú évek alatt sikerült egy stabil középnívót összehozni.

Nem tudok elmenni Balira, de nem is cél. A lényeg, hogy nem kell spórolnom a kolbászon.
Páran megkérdezték, hogy mennyibe fájt a Camino.
Nos erre Rózsának, meg Stigának (már nem emlékszem melyiküknek) az a válasza, hogy a tervezett kilométert szorozd meg 1,2€-val ha jól emlékszem.
Mondjuk nekem a Norte drágább volt 2019-ben, mint a Portugál 2022–ben, de kb lehet vele számolni.

A Camino Espiritualon keresztül, Portótól kb 300 km volt az út, tehát az kb 360€, az az durván 137.000 Ft repjegy, biztosítás nélkül, de ággyal, kajával, kávéval, sörrel, szóval a napi szükségletekkel. A repjegy oda-vissza kb 60.000 volt, a biztosítás kb 15.000, tehát összesen kb 212.000 Forint lett a vége.
Ennyibe került tehát fejenként kb 3 hét Portugáliában és Spanyolországban.
Nem luxusban, de csodaszép helyeken🥰…

Megnéztünk Portótól Santiagóig minden várost, falut, homokos és sziklás partot, hegyet, erdőt, mezőt, erődítményt, világítótornyot, szűk és nem szűk utcákat, kápolnákat, óriási arany Buddha szobrot (igen, az is volt😄), jóga kertet (és ez is), színes kövekkel kirakott km jelzőkövet, valami ünnepségre feldíszített kis teret, mindenszínű kívűl csempés házakat, jártunk betonon, süppedős homokban, erdei utakon, kertek végében, elhagyott és emberekkel teli helyeken, beszéltünk pékekkel, boltosokkal, az utca embereivel, önkéntesekkel, más zarándokokkal, mindenhol megkóstoltuk a helyi specialitást (a Portói issssszonyú finom🍷🥰!!!!), láttunk minden nap csodát❤️…

Olcsóbban is ki lehetett volna hozni, de nem akartam spórolni. Ahányszor csak lehetett, Portóit ittam.
Egy Portugál út nem lehet túlportóis ugye😉..?
A nélkülözős évek után nem volt egyszerű átállni a luxus kiadásokra, de mivel kordában tartom a dolgot és csak bizonyos esetekben szórom a suskát, megtaláltam az arany közép utat.

Nem rendelgetek nyakra-főre az internetről, csak ha tényleg szükség van rá, félreteszem a pénzt minden hónapban, de ha úgy van, nem spórolok se magamon, sem a szeretteimen.
Hisz kire adjam ki, ha nem ránk….?
Már a B oldal forog és nekem 1.000 tervem van!
1.000 mindent akarok látni, megélni!
Az élet már szalad, ki tudja mi lesz…?

Nem akarok haragudni a gyerekeimre, hogy esetleg feláldozom magam miattuk. Megkapnak mindent tőlem, de közben magamat sem hanyagolom el. Nyugodtan tudjuk egymást szeretni, harag nélkül. Senki nem mártírkodik. Tehát rárakom azt a plusz kolbászt a kenyérre! Az övékére is! Mert az élet nem lehet túlkolbászos, túltengerpartos!!! Indulj el, ha tervezed🥰!

Puszi😘,
Anett

Saját videó a Nortén
Llanes közelében

0 0 votes
Article Rating
Értesítés
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments