Szenvedve vagy nevetve?

Azok, akik megteszik a Caminot általában két csoportra oszthatóak: vagy szenvedésre ítélik magukat, vagy szórakozva vidáman élik át az utazást, a kalandokat.

Akik szenvednek

Vannak, akik úgy gondolják a Camino az a hely ahol vezekelniük kell valamiért, de legalábbis szükséges mindenképpen megvilágosodniuk. Valamilyen spirituális megváltásért vándorolnak (lelki tisztulásért, valamilyen élmény feldolgozásáért, szemléletváltásért, stb.) És azt gondolják, hogy ez a lelki folyamat csak komoly, sőt komor formában mehet végbe. Ezért amíg vándorolnak nem mernek szívből nevetni, örülni, felszabadultan szórakozni sem, mert azt hiszik ezt itt nem szokás, nem illik. Ők azok, akik szenvedéssel tele élik meg az utat.

Akik nevetnek

A másik csoport tagjai úgy gondolják, hogy a zarándoklás telhet úgy is, hogy közben jól érzik magukat. Ez a csoport élvezi az idegen táj szépségét, az új környezetet, a megszokottól teljesen eltérő életmódot és szokásokat, és új ismerőseik társaságát. Eszükben sincs szenvedni, inkább barátkoznak, nagyokat nevetnek, énekelnek, esténként finomakat esznek. Ők azok a vándorok, akik keresik és meg is találják a felejthetetlen, vidám pillanatokat, melyek feldobják a napjukat. Ez utóbbi életigenlő, humorral teli látásmód, hozzáállás jellemzi Imreh Anett Camino vándorútját is, amit kiválóan megjelenít a Jó lesz! El Camino kicsit másképp című könyvében.

El Camino kicsit másképp

Nem spirituális, tanító, vagy bölcselkedő, pláne nem komor a könyv, inkább az abszolút szórakoztató irodalom kategória. Ezzel kitűnik, elüt a többi Camino témájú könyvtől. Ahogy már a címében is benne van, „Anett Caminoja” egy kicsit más: humorban bővelkedő és könnyed stílusú írás.

Csak olvasod Imreh Anett könyvét és közben nincs rajtad a nyomás, az elvárás, hogy valamire rá kell jönnöd, vagy meg kell értened, érezned. Különleges, más, mint amit eddig olvastál a Caminóról.
Ajánlom mindazoknak, akik szeretnek kikapcsolódni és nem akarnak semmilyen komolykodást, míg olvasnak, csak lazulni szeretnének.

Ha érdekel egy nem szokványos könyv a Caminoról, szeretsz nevetni, viszont nem szereted a túl sok „agyalást”, akkor biztosan tetszeni fog ez a könyv. Bátran ajánlom szíves figyelmedbe, garantáltan nem fogsz csalódni!

5 1 vote
Article Rating
Értesítés
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments