Senhorita Pogácsa

Így karácsony alkalmával mi teljesen bele vagyunk feledkezve a főzésbe, gondolom te is.

Mondjuk én ebben épp csak háttértáncos vagyok, Mundié igazából -most is, mialatt én inkább írok- a színpad. (Tavaly már megcsináltam az 5 évente esedékes rakott krumplit, szóval bőven van időm a köviig.)

De hiszed, vagy sem, évente 1 alkalommal felkötöm a konyhapongyolámat. Vagy ahogy máshol hívják: kötényt, csak mivel ritkán hordom, egyszer elfelejtettem a nevét, és így jutott eszembe, és azóta mi így hívjuk😄.
(Van még ilyen, pölö: cipőszőnyeg=lábtörlő stb.)

Nna de a lényeg: szilveszter előtt csinálok minden évben pogácsát.
Pontosabban pogi falatkákat. Mer’ nem nagyok, csak ilyen kis minik és finom ropogósak. Bár Adrikámat mindig megnevetteti ez a süleményem, nagyon szeretjük.

A múlt héten lefoglaltam teljesen jó áron a 2025-ös Padre Sarmiento utunkra a repülőjegyeket, elkezdődött tehát a boldog várakozás🥰🥰. Úgy döntöttünk, hogy a szállásokat nem foglaljuk most le, megyünk majd ameddig jól esik, és ott helyben fogunk dönteni az etap végéről. (Ez nem Camino, ezért Padronig főleg csak privát szállások lesznek.)

Az utazás, szállás tehát pipa✅, a felszerelést kell még maj’ lecsekkelni, de csak apróságokat kell pótolni (mini fogkrém, ilyesmi), szóval nem kapkodunk.

Megfigyeltem, hogy miközben Mundi főz, akkor lehet neki legjobban eladni az agymenéseimet. De nagyon ki kell fogni akkor is, mer’ figyel rám, de olyankor néha nyílik egy kicsi rés a pajzson.
1 pillanatnyi kihagyás elég a részéről és hopp! pár hónappal később önként mászkál a Szépasszony völgyben, szezon közepén felül égnek álló, alul szép, hosszú hajú, melírozott Limahl parókában és bokalengős nadrágban…(…mondjuk ő még ebben a szettben is szexi☝️.!)

Nna de most nincsenek csapdák, a következő útról dumcsizunk minden hátsó szándék nélkül. A szemébe mondom, hogy ha Madridban❤️ leszünk (visszafelé megállunk ott 2 napra😍), újra be kell mennünk a Reina Sofiaba, mert meg kell néznem újra a világlegkedvencebb festményemet, a lány az ablakbant Dalitól. Az újdonság a Boldogság múzeuma lesz, ott eddig még nem voltunk, nna de most☝️.!

Szerencsére szívesen jön ilyen helyekre, ezért hangosan álmodozhatok🥰.
Pontosabban álmodozhaTUNK, mer’ -mialatt csinálja a speckós bundás kenyeret- ő is sorolja, hogy hova menjünk el majd mindenképp🥰🥰.

Az utazás már elkezdődött❤️. Az, hogy még itthon a konyhánkban vagyunk, és nem ott, semmit nem jelent🥰🥰.

Az új utat nagyon várjuk, a látott képek alapján gyönyörű lesz, és utána természetesen megyünk Muxia-ba Rózsához, Finisterre-be Arankához és Madridba a Kristály palotához❤️…
Már csak egy kis idő, hogy ott is legyünk és mindent és mindenkit a saját szemünkkel lássuk, az óceán partot járjuk, érezzük a spanyol nap melegét…
Jaj de jó lesz❤️!!!!!!!

És most jöjjön a mini pogi receptje, ami a kivétel, ami erősíti a “nemfőzök” szabályt:
Ja! Mi duplázni szoktuk az adagokat, úgy kicsit tovább tart a sütögetés, de 3 napig is tudjuk nasizni.

Csóró pogácsa

Hozzávalók
30 dkg finomliszt
25 dkg ráma
1 kávéskanál só
6 ek víz
1 ek ecet
1 db tojás (a kenéshez)
10 dkg sajt (morzsalékos vagy reszelt)

Elkészítés
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és az ecetes vizet, összegyúrjuk (ragacsosnak kell lennie). Hagyjuk pihenni egy jó órát, de legjobb, ha egy éjjelt áll a hűtőben. Lisztezett nyújtólapon vagy deszkán kinyújtjuk kb. másfél-két ujjnyi vastagra, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal. Kiszaggatjuk, és előmelegtett sütőben pirosra sütjük.
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Sütés ideje: 15 perc (vagy ahogy szereted, én bírom, ha barnásabb)

Már a 2. receptet osztom meg bakker☝️! Előbb-utóbb meg fog jelenni nálam Dzsémi Oliver az már biztos☺️😄☝️…!

Puszi😘,
Anett

Saját kép,
én, amikor felvetődik a téma, hogy valakinek főzni kellene😄…

0 0 votes
Article Rating
Értesítés
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments