Pastel de Nata:
Egy falat Portugália
"… meg is vettük az egyikben a híres portugál sütit, a Natát🍮, amit már a hazafelé vezető úton majszoltunk el. Mi, Mundival már ismerősen, mert anno Lisszabonban már ettünk ilyet, a lányok meg felfedezősen."
Anett
De milyen is ez a süti? Milyen az íze, mivel fogyasztják? Ha érdekel, olvass tovább, és”kóstold” meg!
Hogy néz ki?
A Pastel de Nata aranybarna, ropogós rétestésztából készül, amely csinos kis kosárkaként tartja magában a selymesen krémes vaníliás tölteléket. A tetején néha egészen sötétre karamellizálódott a cukor, ami még különlegesebb ízélményt nyújt. Amikor ránézel, már tudod: ezt nem lehet otthagyni.
Milyen az íze?
Az első falatnál egyből érzed a tökéletes egyensúlyt. A ropogós tészta és a krémes, enyhén édes töltelék összhangja valósággal táncot jár a szádban. Van benne egy leheletnyi citrom és fahéj, ami még inkább feldobja ezt a finomságot.
Mivel eszik?
Hol fogyasztják?
Ki találta ki?
Miért szeretjük annyira?
Mert egyszerű, mégis különleges. Mert minden falat egy kis szelet Portugália. És mert a Pastel de Nata emlékeztet minket arra, hogy az élet apró örömei a legédesebbek.