Mit ehet egy vándor a caminon?

Mikor valaki tervezgeti az utat, eszébe juthat az étkezés kérdése. Vajon hogy tudja megoldani a meleg ételt naponta legalább egyszer? Mit fog reggelizni? Na és mi lesz a vacsorával?

Zarándokmenü

A camino mentén vannak éttermek, kisebb vendéglők, melyek biztosítanak napi menüt kifejezetten a vándoroknak (zarándokmenü), igen kedvező, elfogadható, mindenki számára megfizethető áron. A spanyol konyha változatos és finom, ezért biztosan nem fog éhen halni az, aki a „menu de peregrinos”-t választja. A spanyol kisvendéglők nem spórolnak az adaggal sem, általában bőségesen megpakolják a tányért a helyi étteremben. Gyakran gazdag salátát, levest, tésztát vagy hasábburgonyát valamilyen húsfélével, vagy halételt tálalnak a menüben. A menühöz gyakran jár bor, víz és desszert (sütemény, jégkrém) is.

Reggeli

A vándoroknak a reggelit a szálláson biztosíthatják. Érdemes az igen megterhelő és fáradságos hegymenetek és kilométerek előtt egy jó, kiadós reggelivel indítani a napot, hogy bírjuk a kihívásokat, melyek várnak ránk aznap. Aki azonban korán akar kelni és indulni, ezért nem akarja megvárni a reggelit, azok beszerezhetnek friss péksüteményt akár egy kisboltban is.

Vacsora

A vacsorát a szálláson oldják meg, ahol a legtöbb helyen van, a zarándokok számára is használatba vehető konyha. A vándorok, a főzéshez szükséges alapanyagok beszerzése után gyakran együtt főznek, majd közösen, jó hangulatban, beszélgetve fogyasztják el az elkészített ételt is.

Kiszámíthatatlan étkezés

Mivel azonban nem lehet kiszámítani azt, hogy mikor hol éri az éhség, illetve az ebéd, vagy vacsoraidő a zarándokokat, ezért az étkezés nem tervezhető, és csaknem mindig bizonytalan. A rendszeres étkezést jobb, ha elfelejtjük a caminon. Azért jó tanácsként fogadd meg: mindig legyen nálad valami útravaló, egy kis nassolnivaló, ha a gyaloglásban megéheznél.

Az evés kérdésében is meg van az a kaland, ami az egész utat jellemzi: Ki tudja, mit fogok enni? Vagy kivel ülök ma egy asztalhoz? De azért még ez is jó, izgalmas az úton. A Caminohoz tartozik az aznapi étkezés bizonytalansága, vagy az, hogy fogalmad sincs, mit fogsz ma enni.

Ez is egy olyan dolog, ami kimozdít minket a komfortzónánkból. És mi másért lennénk itt a caminon, ha nem azért, hogy magunk mögött hagyjuk a megszokást, a rutint?

0 0 votes
Article Rating
Értesítés
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments