Jó lesz! El Camino kicsit másképp

- miért ez a könyv cím?

Számomra nagyon érdekes Imreh Anett könyvének címe- Jó lesz! El Camino kicsit másképp- főleg a „Jó lesz” rész érdekel. Az írónőt kérdeztem arról, miért pont ezt a címet adta a könyvének.

A könyv cím az, amivel az olvasó először találkozik. Ez az első pont, ahol a könyv iránt érdeklődő olvasásra „csábul”, a pillanat, amikor kíváncsiság ébred benne: milyen is lehet ez a könyv? A jó cím felébreszti a vágyat, kíváncsiságot generál, motivációt ad arra, hogy elolvassuk azt a bizonyos érdekes című könyvet.
Egy könyv címe ezért nagyon fontos. Lényeges, hogy igazán megkapó legyen az a cím, emellett kifejezőnek és figyelemfelkeltőnek is kell lennie. Elvárható, hogy sűrítve tartalmazza a témát, valamint képet adjon az író stílusáról, személyiségéről is.

Anett így emlékszik arra, honnan jött könyvének cím ötlete:

„Ezt először csak úgy beírtam, hogy legyen valami cím, de komolyan (nevet). Először ez jutott eszembe, hogy legyen ez a cím, majd utána gondolkodom rajta. De aztán, ahogy írtam a könyvet, könyv írás közben értettem meg egy csomó mindent magamról is, akár a múltamról, akár az utamról. Ott értettem meg azt is, hogy miért ezt a címet adtam a könyvnek.

Olyan kis apróság az, hogy „Jó lesz”, de szerintem ezek mégis annyira pozitív szavak! Engem például tökre átlendített a dolgon. Mert az út előtt egy héttel én nagyon beparáztam. Minden elő volt készítve. Már csak egy hét volt az útig. És akkor már hónapok óta vártam, hogy mehessek és induljak végre, és egyszer csak beparáztam.

Képzeld el, azt mondtam, hogy kész, nem megyek sehova. És akkor felhívtam egy ismerősömet, aki csinált nekünk családterápiát, egy segítőnk volt, és nagyon jól ismert. Ő azt mondta, hogy elmész, nyugodj meg, el fogsz menni, neked ez most nagyon jót fog tenni. Utána a Facebook csoportba is beírtam, hogy másnak is van ilyen, hogy az utolsó pillanatban meghátrál az első út előtt? Írták többen is, hogy persze, ez tök normális dolog és akkor írta valaki bíztatásként azért, hogy megnyugodjak, hogy „JÓ LESZ”. És ettől, ahogy olvastam valahogy átbillentem, és azt gondoltam, hogy nem vagyok normális. Persze, hogy megyek, mert készültem és ezt akartam már mióta.”

A könyvet az alábbi linken rendelheted meg:

El camino kicsit másképp
0 0 votes
Article Rating
Értesítés
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments