Ezt most találtam és szerintem nagyon jó kis cikk🥰.

Vigyázat!
A gugli fordította☺️☝️!

“CAMINO DE SANTIAGO

A hat legnépszerűbb útvonal a Camino de Santiago elkészítéséhez, és a legeszméletlenebb dolog, amit mindegyikben látni lehet. Az El Camino de Santiago olyan élmény, amelyet évente több ezer ember tesz meg Spanyolország és Európa különböző pontjairól. Ha te és a barátaid azon gondolkodtok, hogy belevágjatok ebbe a sétálós kalandba, találkozzatok menő emberekkel az útvonalon és élvezzétek a természetet, választanod kell, merre menjetek. Minden út Santiagóba vezet, de melyik utat fogod a legjobban élvezni?

A CAMINO FRANCÉS - 31 nap

Ez a legnépszerűbb útvonal a zarándokokok körében, és a navarrai Saint Jean Pied de Porttól vagy az aragóniai Somporttól Santiago de Composteláig halad. Összesen 775 kilométeres tombolást, 31 szakaszra osztva, amely több utazással és szökéssel is megtehető. Érdemes, útközben megtalálható a San Millan de Suso és Yuso kolostor, az Atapuercai barlangok, a Medulas bányák, a burgosi székesegyház, az Astorga episzkopális palota, az Arzúa sajtok vagy a Ribadiso felvonulása.

A CAMINO PORTUGUÉS – 25 nap

Ha tiszta levegő élményére vágysz, és mérföldekre a természet előtted, akkor ezt az útvonalat neked találták ki. Lisszabonból született és Tuin keresztül jut be Spanyolországba 620 kilométernyi erdővel, évezredes ösvényekkel és rengeteg partszakasszal, ami hűvösebbé és kellemesebbé teszi az ösvényt. A táj és a rövid között kevesebb, mint egy hét alatt elkészül.
Ezen az úton olyan észbontó pontokon fogsz átmenni, mint a Caldas de Reis, Coimbra, a Tui katedrális és Galícia számos zöld tája, mint a Tejo völgye vagy az Alsó folyók.

A CAMINO DEL NORTE – 32 nap

Sok zarándok fogadott erre az útvonalra, hiszen 815 kilométere között számos érdekességi pontja van Dél-Franciaország és Spanyolország északa között. Irúnból született, Bilbao, San Sebastian, Santander, Cantabria és Galícia halászfalvai. Ez egy természetes parkokkal, paradicsomi strandokkal, történelmi és monumentális városokkal teli ösvényt jelent.
Ez az út az emberiség világörökségi helyszíne, és hosszúsága ellenére teljesen megfelelő újoncnak, hiszen egyszerű és jól jelzett az út. Ez van, fel kell készülni, hogy bármikor eshet.

A CAMINO INGLÉS - 7 nap

Mindössze 155 kilométer és körülbelül hat nap túrázás, mert A Coru ña vagy Ferrol egy része és Santiago felé tart. Nevét tulajdonképpen a Corunnes-i kikötőbe érkező angol és ír zarándokok hajóiról kapta, hogy az ösvény többi részét járják. Ha úgy döntesz, hogy elhagyod a Ferrolt, körülbelül hat napba telik, és útközben élvezheted a Betanzókat és a tortilláikat, a Ferrolt és a Mari ñák és Terras do Mandeo bioszférájának tartalékát. A Coru ñából mindössze három nap, és lehetővé teszi, hogy meglátogasson néhány érdekesség pontot a városban, mint például a Santa Maria del Sar főiskolája és a Herkules tornya.

CAMINO VIA DE LA PLATA – 26 nap

Ha a történelem szerelmese vagy, nem hagyhatod ki ezt az útvonalat, Sevilla vagy Cádiz melyik részét, és római lábbelikkel követve átkeled az egész Ibériai-félszigetet 705 kilométerrel Kasztília La Mancha, Extremadura, Kasztília és Leon mentén, amíg megérkezel Sant Jago. Ezen az úton Santiago felé olyan ősi történelmi városokat és városokat fedezünk fel, mint Merida, Cáceres vagy Salamanca. De élvezhetjük a római csigákat is, mint az árkokat, villákat és lábbelik, valamint Közép-Spanyolország minden tájképét. Nyáron éppen ezért alkalmatlan, mert a hőség túlságosan beszűkül és bonyolítja az útvonalat.

CAMINO PRIMITIVO – 10 nap

Ez Santiago eredeti módja, amelyet II. Alfonz király készített 813-ban, első zarándokként tekintett. Ez egy igényes útvonal, amely hegyvidéki területeken halad át sok falu vagy kényelem nélkül, tele nehéz hullámvölgyekkel, mint a Port de Palo-i. Elhagyja Oviedót és áthalad Lugón, de gyönyörű tájakon, zölden és völgyeken is keresztül. Ha veterán sétáló vagy, és nem törődsz az erőfeszítéssel, akkor ez az út passz.
Információk: trendek.”
0 0 votes
Article Rating
Értesítés
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments