„Az előítéleteket már abszolút félreteszem”

– Beszélgetés Imreh Anett írónővel, a Jó lesz! El Camino kicsit másképp című könyv írójával – Részlet

Néhány napja Imreh Anett írónővel beszélgettem. Ez alkalommal arról kérdeztem őt, hogyan él a Camino után, miben változott ő maga, az élete, értékrendje, miután hazatért Spanyolországból, illetve milyen jövőbeni tervei vannak.

-Miben változtál meg mióta hazajöttél a Caminoról?

-A leglényegesebb talán az, hogy igazából már nem vonzanak annyira a külsőségek. Jobban értékelem már az egyszerűbb dolgokat. Például már nem rendelek annyit. Régen lógtam az interneten, vásároltam ökörségeket, csajos dolgokat. Nagyon régen nem csináltam már ilyet. Nem megyek be a boltokba sem. A könyves boltba igen, az más…

A gyerekem is leszokott tolni, hogy régebben sokkal csinosabb voltam. Mostanság inkább kényelmesbe vagyok. Most már szívesebben is adok ki pénzt egy túranadrágra, mint egy akármire. Pedig van Ralph Lauren ruhám, de nem tudom mikor volt rajtam utoljára.

Még talán annyi, hogy jobban odafigyelek a kedvességre és arra, hogy kedvesebb legyek én is. Meg a többiekre, más emberekre. Teljesen mindegy, hogy kire, aki bejön. Tehát az előítéleteket már abszolút félreteszem. Ha mondjuk, bejön valaki és szakadt a ruhája és fültágítója van. Most például egy ilyen új kollégánk van, és tökre nem érdekelt hogyan néz ki, csak az, hogy amikor jön hozzánk dolgozni akkor milyen lesz. Tehát nem vontam le előítéletes következtetéseket, mert nekem nem tetszik a fültágító, akkor ez milyen, nem, nem, nem… Külső alapján már nem ítélkezek.

-Milyen jövőbeni terveid vannak?

-A hangoskönyv majdnem kész is van, már föl van mondva. A Voizosok csinálják. A hölgy, akit kiválasztottam, már föl is mondta a könyvet. A nevekkel volt gondban, úgyhogy azt még meg kell hallgatnom, mert rengeteg spanyol szó van, nevek, városnevek. De remélem, hogy a következő 1-2 hónapban kész lesz a hangoskönyv. Izgulok, és nagyon várom!
A német könyv is folyamatban van, illetve elkezdtem írni a portugál útról a könyvet. A portugál utat is naplóztam, a telefonomba írtam minden este. És abból is tanultam, hogy az első utamon álló helyzetű képeket készítettem, ami a videón nem olyan jól mutat, de most a portugál útról olyan képek lesznek… Nagyon sok gyönyörű képet csináltam! A videók is hosszabbak lesznek a második könyv alatt.

Rengeteg célom és ezer tervem van még!

Szerző: Szatmári Zsuzsa

Rendeld meg a könyvet itt:

El camino kicsit másképp
0 0 votes
Article Rating
Értesítés
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments