Ami a könyvből még kimaradt…

0. nap, a kiutazás napja.

Miután nagyon hajnalban a Drágáimtól❤️ itthon elbúcsúztam, Adrikám❤️ fuvarozott el Pestre a reptérre. Ott nagy ölelések és ígéretek közepette elváltunk🤧❤️ és én nekivágtam a várva várt🥰 és bevallom kicsit rettegett😬útnak.
Budapestről Brüsszelbe repültem először🛫.
És itt rögtön meg is állunk⚓️.
A Brüsszeli reptér…
Kezdjük ott, hogy nem szeretem a brüsszeli repteret. Nem politikailag, hanem egy egészen egyszerű dolog miatt: itt ugyanis nincs dohányzó🚭.

Nem most vagyok itt először, tudtam, hogy itt ez van és MINDEN lehetőséget megnéztem hidd el foglalás előtt, hátha el tudom kerülni, hogy itt legyen a csatlakozásom, de ahoz hogy időben Irunba érjek, csak ez az egy lehetőség volt…

Szóval most itt vagyok😏.

Délelőtt 10 óra van. 6-kor gyujtottam rá utoljára Pesten, a gépem innen majd délben indul Bilbao-ba, ahol majd délután 2 körül landolok. Szóval 4 órát kell valahogy kibírnom bagó nélkül. De a dolgok tudatában természetesen rögtön elvonási tüneteim lettek, szörnyen kívántam egy cigarettát…

Nna jó, csak egy kis önuralommal kell (🤣🤣🤣), nem lesz itt gond😎, csak ki kell találnom, hogy mivel foglaljam le magam🤔.
Jöttek is egyből a csupa hasznos ötletek😄
Az első 10 perc pl nagyon jól elment, mert azzal ütöttem el az időt, hogy “üzenem Brüsszelnek”-es rossz poénokkal bombáztam a szeretteimet. (A hiányzó dohányzóval kapcsolatban üzengettem a belgáknak íly módon😁..)
De a Drágáim dolgoztak, így csak magamat tudtam vele szórakoztatni, amit így egyedül hamar meg is untam. Még 1 óra 50 perc a gép indulásáig😏. Hát mit mondjak, eddig nem röpült az idő😏… Hoztam ugyan egy National Geographic-ot magammal, de azt a repülésre tartogattam, amikor majd félni fogok (kellett is), így azt tartalékoltam. Ahogy ott üldögéltem, az jutott eszembe, hogy hát végülis 7 éve voltam itt utoljára, hátha azóta már csináltak egy dohányzót a jó Flamandok🤔, időm van, nem egy óriási reptéren vagyok, egy életem, egy halálom, szerencsét próbálok🍀.! Mivel egyke vagyok, így sajna nem lehetek a “legkissebb” gyerek, aki a mese végén mindig győz, de a “legidősebb” és a “középső” sem, akik kiesnek általában, de ki tudja.? Még sikerrel is járhatok akár👸☝️.! (Nem ér felhívni az anyukámat megkérdezni erről a kérdésről, borítékolom a választ: elég volt neki belőlem 1 is😄..) (Persze azt elfelejtené mondani, hogy ő indította el a lavinát, amikor kb 8 évesen karácsonyra megkaptam a Tom Sawyer kalandjait, ami konkrétan elindított az olvasás és a kalandozások lejtőjén🧐🥰…!!!!)
Éééés megint elkalandoztam😂😂😂..

Szóval nekivágtam a reptér dzsungelében felfedezni a Dohányzó Titkos Ajtaját, mint Indiana Anett👒🎒🪴🪰🪴🐞🪴🪴🪴🪴….! A benszülöttekkel mit sem törődve elindultam😎. Valamerre😯… Hát igen, a kompaszt🧭 otthon hagytam, mohát🪨 meg nem lelve így arra mentem, amerre vitt az ösvény🤷‍♀️ (folyosó). Félelmet nem ismerve átkeltem a sok Duty Free bolton, marha drága kávézókon, gyors éttermen, amikor is egy elágazáshoz értem, ahol kevesebben voltak. Nna! Itt 7 éve nem jártam, talán itt lesz amit keresek😎.! Odamentem egy kék kezeslábasos bennszülötthöz és udvariasan elmutogattam neki, hogy mit keresek: cigis dobozt elővettem és imitáltam a dohányzást, körbe mutatva, hogy hol van az ilyen hely….? A bennszülött nem tekintett istennek, nem borult le elém, ellenben elhalmozott francia szavakkal🙄… …és olyan fura “nem tudom hogy érez irántam” hangsúllyal is beszélt🤔… Gondolatban azt sugalltam erősen neki🙌, hogy: “pantomimezz má’ lécci te is baszki, hát látod, hogy nem beszélem tiéd nyelv🙏😬😄!!!!”

De totál gondolatsüket volt🙄, így megvártam a hadarás végét és egy lépést sem mozdulva egyszerűen hülyén néztem rá😧(ez nagyon megy😄), hogy rájöjjön: a szóbeli segítség nem működött, térjünk át a C mezőre, a mutogatásra🎲.
(Valld be: nem gondoltad volna, hogy egy cigi miatt ekkora kalandra képes vagyok mi😄.?)(DE😂!!!)

Szóval végre leesett emberünknek is, hogy ennyivel nem ráz le😒 és végre csicseregni (mutogatni) kezdett, (jegyzet magamnak: lehetséges pályaorientáció az FBI-hoz, mint vallató😎), hogy a másik folyosó végén télleg van egy dohányzó🤩 aztán angolul hozzá tette/mutogatta, hogy “a tengeren túli járatok folyosóján”. Hát nekem oszt hótt mindegy hogy hogy hívjuk azt a folyosót, gondoltam magamban, neki megköszöntem és már indultam is vidáman a mutatott folyosó felé (gondolatban már rá is gyújtva). De az új informátorom utánam kiáltott, hogy én hova repülök? Montam Bilbao-ba. Erre akkor azzal jött, hogy ezzel a jeggyel nem mehetek arra a folyosóra🙅🏻‍♂️. (Ezt mondanom se kell kicsit szaggatottabban kommunikáltuk le, de most lerövidítem😄.) Montam, nyugi, csak egy cigire ugrok be. De erre ő hogy: nem-nem, oda csak az léphet be, aki oda is utazik🤨.! Merthogy🤨..?! Mi van ott.? A Frigyláda, vagy mi…? Hogy a frász vigyen el titeket🤬.! És a “tengeren inneni” járatok utasaival mi van🤨..?! Ez utazási-diszkrimináció ki kérem magamnak🧐.!!! Nagyon felháborodtam, de tudtam, hogy erről nem a beszélg… akarom mondani mutogató partnerem tehet, tehát igyekeztem csalódottságomat nagyon palástolva hálásan megköszönni neki az információt. Újból elhatározva: Brüsszelbe SOHA TÖBBÉ átszállás🙅‍♀️🙅‍♀️🙅‍♀️!!!

Visszamentem a tengeren inneni járatok folyosójára, ahol még egy hosszú óra következett, (3/4 óra csak elment) míg végre a bilbaói repülőn ültem és a középkorú férfi szomszédomat vizsgáltam, hogy vajon egy esetleges turbulenciánál mennyire fogja zokon venni ha majd rákarmolok a kezére🤔..? Megnyugtatóan nyugodtnak tűnt, úgy néztem nem lesz gond vele☺️. 😄

A repüléssel szerencsére nagyjából minden oké volt, azon kívűl, hogy késve indultunk, minden jól ment, nem kellett összekarmolnom a szomszédomat. Ezt ő persze nem tudta, mit sem sejtve szállt le arról a bizonyos gépről.

Bilbao-ba érkezve viszont tudatosult bennem, hogy baromi messze kerültem az otthonomtól és ez kb 6 hétig így is fog maradni😱
A kutyafáját! – gondoltam magamban – ÉN akartam itt lenni, szóval akkor most szedd össze magad kisanyám és kalandra fel🥰😧😍🤔🤩😬🥳😎🥰🥰🥰🥰….!
Folytatás a könyvben🥰
Puszi😘,
Anett

Saját fotó az indulás előtti napon

Ami a könyvből még kimaradt…
0 0 votes
Article Rating
Értesítés
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments