A MOST pillanatában a Caminon

A Caminon a MOSTBAN élsz, a jelenben, a pillanat szépségében. A létezésed örömében,a varázslatos „múlt és jövő nélküliségében” jársz.
Nincs semmi más csak az adott jelen, amiben éppen itt és MOST létezel. Az időtlenséget éled, Te vagy önmagaddal.

A jelen szépsége

Csak az út van, és a MOST. A talajt érzed a lábad alatt, a napsütést vagy éppen az esőt a bőrödön, az erdők illatát, a légzésed. Látod a színeket, a nyíló virágokat, hallod a madarak énekét, a lombok susogását. Gyalogolsz.

Gondolatok

Persze van, hogy gondolkozol a múlton, jövőn. Emlékek idéződnek fel benned, eszedbe jutnak problémák, jó vagy éppen rossz dolgok, tervek, célok, feladatok…
De egy idő után már nem elmélkedsz semmin, a gondolatok, az érzések, az aggodalmak, félelmeid, és a jó is, egyszerűen minden de minden kimosódik, feloldódik benned.

A gondolatnélküliség rendkívül pihentető állapot. A felesleges „agyalás” megszűnésével szorongásaid, problémáid is elhalványulnak, majd eltűnnek. Elengedni mindent, igazán felemelő és felszabadító érzés!

Mentális tisztulás

Az idegen környezet, a természet közelsége, a friss levegő, a mozgás együtt segít magunk mögött hagyni a felesleges idegeskedést és a stresszt.

A vándorlás olyan, mint egy meditáció, ami egész nap tart. Egy elvonulás, megtisztulás. Egy mentális detoxikáció.

Talán ezért is van az, hogy szinte megújulva, más emberként térnek vissza azok az emberek, akik megjárták a Caminot. Más lesz az értékrendjük, az életszemléletük. Megváltozik az, hogy mit tartanak fontosnak, elsődlegesnek az életükben. A vándorlásról hazatérve a zarándokok, akár hosszú idő óta tartó problémákat lesznek képesek elengedni, megoldani, vagy életük fojtogató nehézségein túllépni.

A Jó lesz! El Camino kicsit másképp című könyvben is érződik a mentális átalakulás, szemléletváltás.
Imreh Anett írónő nem érzelgősen ír erről. Könyvében csak finoman érezteti a Camino életet felforgató, megváltoztató hatását.

A MOST pillanatában a Caminon
5 2 votes
Article Rating
Értesítés
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments