A francia út

Számos úton lehetséges megtenni a Caminot. Ezek közül a legnépszerűbb a Francia út. Ez a legismertebb és éppen ezért a legzsúfoltabb útvonal. A „camino frances” a francia határtól indul Saint Jean de Port-ból, és egészen Santiago de Compostelaig tart. Van, aki nem megy végig ezen az úton. A legtöbben csak egy szakaszon csatlakoznak be, és innen folytatják útjukat.

Ennek az útnak a mentén gyakrabban fordulnak elő olyan helyek, ahol biztosítják a pihenést, szállást, és ahol ételt kaphat az éhes vándor.
Gyakran választják azok is a Francia utat, akik most először járnak a Caminon. Ennek az oka, hogy a Francia út nem igényel akkora felkészülést, mint a többi, és nem is olyan veszélyekkel teli, mint a Primitívo.

Anett így emlékszik a könyvében a Camino francia szakaszára:

„Nem szerettem még mindig ezt az utat. Az egyre nagyobb ember mennyiség érezhető volt mindenhol. A nyilvánvaló mellett, hogy folyton körülöttünk zsivajogtak, az út nagyon ki volt taposva, sokszor szemetes is volt, a visszaszámláló kilométerkövek ízléstelenül össze voltak firkálva, időnként obszcén feliratokkal. Részemről itt el is tűnt az eddig minden nap érzett meghatottság és csodálat érzése, amit az érkezésem óta folyamatosan éreztem. A varázs az erdőben maradt. Én is hétköznapi lettem újra😐. A táj sem volt gyönyörű (sokszor szemetes aszfalton mentünk autóút mellett)…”

0 0 votes
Article Rating
Értesítés
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments