A felkészülés 2. hete (kb 11 hét az indulásig🥰)

(már szerintem erős halszagom van😏…)

Prepping for the camino

A múlt hétvégén lezajlott otthon a gépek és alkatrészeik lázadása. Az, hogy a vízzel teli mosógépcső mosás közben hivatalosan is elvált a mosógéptől🪣 még csak csak, de hogy a porszívó konkrétan megveszett és kiharapott egy darabot a kisujjamból🤏☝️🩹 az már nagyon rosszul érintett😟… De hős voltam🦹‍♀️ és szombat délutánra kész lett a takarítás. És 1-másfél napig klasszul is nézett ki a kérónk☝️.(Ilyenkor mindig arra gondolok🤔, hogy de jó lenne, ha minden látogatónk, ebben az idő sávban jönne, amikor ilyen szép tiszta minden…) A hétvégében viszont az volt a jó, hogy normális kaját ehettem😋. A haldiéta hétfőtől péntekig tart, a hétvégén normál étkezés van. Persze visszafogottan☝️. A hómofisz után már csináltam egy ilyen halas diétát, ami működött is, csak 2 hét után már nem csorgott annyira a nyálam, amikor megláttam mi van a tányéromon😧.. De most még megy. Szóval nagyon örültem a hétvégén a tarhonyalevesnek🍲, meg a sárgaborsó főzeléknek🍛. De ugorjunk erről a témáról. Elérkezett a hétfő. Röviden: de minek…?!!!!! Későn indultam, szürke időben gyalogoltam, nem volt az igazi. Hát igen, nem minden nap tud szép lenni, még ha igyekszünk is keresni a szépséget🤷‍♀️. Aztán a nap folyamán belefutottam egy csaló weboldalba, ami miatt le kellett tiltanom a bankkártyám, ami a hét további részére is kigyűrűzött🤬. Nna mindegy is, mint mondtam, ez a hétfő nem került be a legszebb napjaim közé.

A keddi nap már sokkal jobban sikerült. Reggel ugyan piszok hideg volt🥶, de sütött a napocska🌞. A reggeli séta megint jól esett🥰 és a kedves mosolyú utcatársak közé belépett még egy hölgy🥰. Addig-addig spannoltam a hangulatom pozitívra, hogy sikerült együtt énekeltem a fülemben daloló Smash Mouth-tal a Walkin´ On The Sun-t🥳. De csak halkan. Maximális artikuláció minimum hangszínnel + enyhe táncos járás💃. De csak ha senki nem volt a közelemben☝️! Imádom ezt a vidám kis dalt és nagyon klasszul lehet rá gyalogolni😁. Aztán bent, a melóhelyen Nőnap alkalmából sok köszöntést/csokit🍫/virágot🌷 kaptam, ami tovább növelte a nap szépségét🥰. A nap csúcsa viszont délben érkezett el, amikor Bettikém csörgött, hogy itthon van!!!!!!!!!!!!❤️❤️❤️❤️ Tavaly augusztus óta nem öleltük meg egymást, ez egy csodás meglepetés volt🥰🥰🥰🥰….!

Délután is és este is összefutottunk természetesen❤️.
A kövi nap, az az a szerda átlagos volt, semmi különös nem történt, ezt most át is ugorhatjuk.
Nna a csütörtök: reggel csontig ható hideg szélorkánba vágtam neki🌪🥶. Remek volt a hideg mellett a szél😬… Néha alig láttam a szemem előtt lengedező hajamtól👩‍🦯. A mostani útra nem vágatom le. Mertugyanis az első út előtt 2-3 centisre levágattam a hátközépig érő hajamat Gabival❤️, imádott fodrászommal. (Szeretem benne, hogy nem csak ügyes, de reális is, mert mindig megmondja, ha hülyén állna nekem a frizkó, amit kigondoltam🙅‍♀️, de ad alternatívát🥰.)
A hajlevágást sokan nem bocsátották meg akkor nekem. Rendesen felháborodott sok kollégám, hogy hogy tehettem ilyet😱😠.!!! Egyre másra kérdezték, hogy Mundi hogy engedhette ezt meg nekem🧐🤨.?!! Nos úgy, hogy ő egyszerűen nem szólt bele. Innentől ezzel a hajjal szeretett🥰 és pont.

De jól elkalandoztam szokás szerint🤪, szóval térjünk vissza a hűvös, szeles csütörtök reggelhez. Miközben magamat a kabátban is összehúzva, a kezeimet zsebre dugva, dacolva az időjárással vágtattam (😄), rengeteg mindent láttam megint. Egy kis kertet a lakótelep közepén pölö.

Egy tündéri kis kertet🌴🎋. Mondjuk ezt a kis kertet régóta ismerem, mert a közelünkben van. Még sosem láttam, hogy ki műveli, de ez a kert valahogy mindig úgy élt bennem, mint egy kis varázslat🪄. Egy kitörés a panelvilágból. Egy kis nyugalom sziget a betonházak között🗾. Szeretem❤️. Aznap reggel is elmentem mellette, mint minden nap, de most picit megálltam nézni, mert jól esett🥰. De mivel ekkor még az út elején voltam, nem sokáig ácsingóztam, újra nekilendültem a már szokásos útvonalnak👩‍🦯.

A beton utat nem szereti se a bokám, se a térdem. (Ezért kell az új csuka, a Columbia nem vibramos és ezért futottam bele a csaló sportcipős weboldalba hétfőn😬…) (No meg mert nem figyeltem oda🤦‍♀️…)

Meg általában egy ilyen út sosem annyira szép, mint egy erdő🌳🌳🌳, vagy egy hegy🏔. Menetközben jutott eszembe, hogy nemsokára az óceán parton fogok majd menni🏖. De jó lesz🥰🥰🥰🥰🥰!!!!! Ez felvidított nagyon❤️ és új erővel lendültem neki a betonútnak. A város közepén, az iskola előtt egy fiatal anyuka jött szembe velem 2 kis gyerekkel. És bár érezhető volt, hogy rendesen a reggeli stresszben van, mosolygott. És csodás mosolya volt❤️. Hirtelen egy másik világba dobta őt át a fantáziám. Egy Shakespeare-i világba. Láttam őt a középkori Itáliában, ahogy a Madonna mosolya sok fiatalember szívét megdobogtatja. Micsoda szépség… (Nekem nem kellenek a drogok☝️, a fantáziám bármikor képes erre🥰😄…)

A mosolya végig kísért a további utamon, mert ezután sok cúgos helyen mentem, így a hajamtól nem láttam már igazán semmi más említésre méltót. A nap sem tartogatott már sokat, hacsak annyit nem, hogy végre megrendeltem a MEGFELELŐ weboldalról az új túracsukát👠.
De valahogy elfáradtam az utóbbi napokban (hetekben, hónapokban). Testileg és lelkileg is. Igyekszem, igyekszem, de most már érzem, hogy jól fog jönni a hosszú hétvége. 1-2 pizsama👘 nap, egy jó könyv📙jót fog most már tenni. Már csak 1 nap és jön a pihi🥰!
Péntek: az, hogy nehezen keltem, nem kifejezés😏
Az ágy úgy húzott vissza, mint egy szupermágnes🧲🛌. Lassan tudtam kivonni magam a bűvköréből, de számomra is meglepő, hihetetlen önuralommal mégis felkeltem🦸‍♀️. A gazdaságra, meg az országra gondoltam, hogy nem fogják bírni nélkülem.
No meg a pénz is nagyon kell💵🤷‍♀️
Senki nem értené meg, hogy ma nekem nincs kedvem menni, ezért megerőszakoltam a fáradtságom. Az ágyból (nem) kipattanva összefutottam Mundival a konyhába, aki egy csók után közölte, hogy hidegebb van, mint tegnap. Holott tegnap sem volt az a gatyarohasztó meleg… Egy pillanatra elgondolkodtam rajta, hogy akkor ma nem sétálok, hanem vele megyek kocsival🛺.
De csak egy pillanatra, mert tudtam, hogy rendesen fel kell készülnöm az útra, magammal tolok ki, ha csalok😏. 2 éve, a magyar útra, a Camino Hungaro-ra tessék-lássék módon készültem fel, meg is lett az “eredménye”, végig szenvedtem😩. És a nem megfelelő akkori fizikai állapotomra tett még rá a reeeeeeengeteg szúnyogcsípés, a számon kijövő herpeszek, plusz valami brutál hasmenős vírus is… Mondjuk úgy, hogy annak az útnak csakis 1 szépsége volt: hogy megismertük Andit🥰.
Az út maga sajnos nagyon szenvedős volt így számomra. Ha egy kötéllel egész úton csapkodtam volna a hátam, azzal se tudtam volna rontani rajta… A végére teljesen kikészültem, legyengültem.
És pontosan ezért nem mentem péntek reggel kocsival. Mert élvezni szeretném a Portugál utam🥰.! Fittnek kell lennem, mire odaérünk, nincs mese🙅‍♀️📖.!!!!
Ez a kőkemény elhatározás mondjuk egy pillanatra megingott, amikor kiléptem a piszok hidegbe a lépcsőházból🥶, de makacsul elindultam, próbálva nem vágyakozni/engedni a kísértésnek.
Bekapcsoltam a zenét a fülesembe🎧 és máris jobb volt egy fokkal. De csak 1 fokkal. Ami így lett összesen 4 fok🥶

A napocska ugyan sütött, de a hideg is… Mire beértem a céghez, a farmerom és alatta a combom teljesen átfagyott🍨. De büszke voltam magamra😇, hogy mégsem adtam fel. A halacska ebédet így, az 5. napon már ímmel-ámmal ettem. Eljutottam odáig, hogy 1 db retek +1 db savanyú uborka🥒 már rendesen nyálcsorgató desszertnek számított🤤. (Bármi, csak ne hal😬.!!!!)

Nna de holnap…! Holnap jön a rendes kaja! (Megbeszéltük: Frankfurti leves lesz🍲😋.)
Már csak a ma estét kell kibírnom🥰.
Most itt ülök, szombat reggel és relatív büszke vagyok magamra és a heti teljesítményemre🥰.
Bár néha én vagyok az utak Bridget Jones❤️-a😄, azért a dolgok jól mennek🥰. És az egyik kedvenc Bridget mondásommal zárnám is mai soraim: “Nem követhetem el a régi hibákat! Jöhetnek az új hibák🤩!”
Puszi😘,
Anett

Heti aranyköpés: “Cukikám, el is felejtettem, hogy nekünk meg minden bűnünk meg lett a múltkor bocsátva, amikor beértünk Santiagoba és alig gyűjtöttünk azóta…”

Saját képek, kivéve az elsőt😄 (imádom a pasit🥰)

0 0 votes
Article Rating
Értesítés
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments