A felkészülés 12. hete

(kb 1 hét az indulásig)

A héten a praktikussági dolgok mind el lettek intézve: a biztosítás, a gyermek, a kutyus és a lakás felügyelete a távollét alatt. Mondjuk hozzám ha betörsz, max könyveket📚 tudsz rabolni, mivel CSAK olyan érték van, ami NEKEM értékes.

Egy k… Picasso nem lóg a falon, nincs se pénz, se ékszer.
2 festményem van: Szonkjkámtól❤️ és Cilimtől❤️.
Meg szeretet-albumom Kerikémtől❤️. Ezek felbecsülhetetlen értékek számomra🥰🥰🥰.
Az a kis félretett pénzem már rég elment a könyvem kiadására, az ékszerekért meg nem rajongok🤷‍♀️.
Főleg könyvekbe fektetek. De nem csak a sajátomba☝️. ! Aminek Mundi nem nagyon örül🤨, mert egyre több szekrényt kell csinálnia…
És így is tornyosulnak a könyvek az éjjeli szekrényemen, az ágyam alatt, mert a polcokon már nincs hely.
Rendesen rá tudok kattanni egy íróra, ha tetszik és néha már titokban vásárlom a könyveit😛… Zúgkönyvvásárló vagyok🤷‍♀️.
Sziasztok, Anett vagyok és könyvfüggő😏…

Nna de ugorjunk a témáról, jöjjenek a heti történések.!

A világ teli van: vicces, megható, őrült, nem fontosnak tűnő, mégis fontos dolgokkal.
A napi sétáim közben pl mindig összefutottam egy jól szituált idős úrral, aki most megállított, hogy ki vagyok, hova megyek és miért köszönök neki minden reggel.? A válasz: bemutatkoztam, dolgozni és mert a fene se tudja miért, de nagyon szimpatikus. Mert mosolyog. Olyan kedves mosolya van🥰. Ennyi.

A város kiváló fémgyűjtőjével is csináltam szelfit. Ő az az utcatárs, akivel a 3 évvel ezelőtti és a mostani reggeli sétáim közben is mindig összefutottam. Minden reggel húzza a rozoga kordélyát, ami mikor, mivel van tele. Használt műanyag palackokkal, papírhulladékkal. De mindig mosolyog és időnként flörtöl is velem, ami kicsit zavarba ejtő😬😄. És bár nem az esetem (pedig én bírom az olajos ruhás pasikat🤩, de a szeméttel teli kordély sokat ront az imidzsén🙄), azért mindig váltunk pár vidám szót. De pénteken lebukott, mert rajtakaptam, ahogy egy buszmegállóban egy nagyon csinos középkorú hölgynek csapta a szelet. De az elegáns hölgy nem reagált rá. Nekem viszont tetszett, hogy ilyen optimista😊. Mármint a Kiváló Fémgyűjtő. Neki is kedves mosolya van🥰.

Aztán mi volt még…ja! Kaptam egy nagyon kedves olvasói levelet. Hogy köszönik azt a pár vidám napot, amit nekik szereztem a könyv olvasása közben. Nagyon meghatódtam❤️. És nagyon örültem a visszajelzésnek🥰. Mindig nagyon örülök neki, a múlt héten is írt egy roppant szimpatikus fiatalhölgy, hogy a Szöcskés🦗 rész újra olvasva is vicces😂. Amikor eszembe juttatta és is nevettem😂. Bevallom álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyi embernek tetszeni fog az írásom😌. Az első adag kinyomtatott könyvnél kicsit féltem, hogy ott fognak megporosodni az asztalom alatt a könyvek az idők végezetéig, de meglepő módon relatív gyorsan elmentek és már rendelni is kellett az újabb adagot😲🥰 . De hogy a lényegre térjek, a legszívmelengetőbb az, amikor valakinek széppé teszem a napját🥰. Vagy inspirálom, hogy elinduljon. A Camino-n, vagy bármi másban☝️.! Mindegy is, csak kezdjen neki annak, amit régóta tervez🥰.

Ne feledjük mit mondott Van Gogh:

“Amikor olyan hangot hallasz magadban, hogy “nem festhetsz”, akkor fess mindenképpen, és a hang elnémul.”☝️☝️☝️

Én se gondoltam volna soha, hogy olyan ember leszek, aki minden nap edz. És mondjuk ebben igazam is lett😄, mert most csak az út miatt vagyok ilyen kitartó… De! A célért igenis megdolgozom😇!
Aztán meg majd jön az új cél😍.!

Apropó cél, a héten begyűrűrűzött a fogkrém probléma…
Nem gondolnád, de be tud😮😏…
Kb kettőt sikerült feleslegesen venni, mire meglett a megoldás.
Most kíváncsi lettél mi, hogy mi a sz….? (Szösz☝️😄)
Szóval az úgy kezdődött, hogy kicsit🤏 tartok még mindig a repüléstől🥶.
Bár bőszen gyakorlom a szorongás kilazítását, azért ez nem olyan egyszerű és segítségképpen egy homeopátiás stresszoldót kezdtem el szedni💊. Ami mellé semmilyen mentolos cuccot nem vihetek be a szervezetembe. Az ilyen típusú fogkrém is tiltott. Nna itt kezdődtek a bajok. Fogkrém mentol nélkül… Van fogalmad mennyi ilyen van a boltokba..? Hát kb nulla😏. 3 napi kanasztajárást jelentett a családomnak, mire nagy nehezen találtunk egy elfogadható fogtisztítót. Port. Asse tudtam előtte, hogy ilyen van😮.! Fogpor baszki…! De meglett😎. Tegnap kipróbáltam. Hát elég fura volt, de a fogmosás utáni friss hatás megvolt😯☺️.

A szorongással most is sokat dolgoztam. Érdekes most visszagondolni, hogy az évek során hogyan húztam egyre jobban magamra. A valós problémák mellé, még az olyan baromságokkal is képes voltam magamat bekorlátozni, mint pl: nem megyek át egy tábla alatt😏. Évekig nem mentem át bizonyos táblák alatt. Mert szerencsétlenséget jelent… Babonásan tartottam magam ehez🤦🏼‍♀️… Nna a babona a másik.! Annak a szabályait is sokáig szigorúan betartottam🧐. És ha valamiért ezeket a szabályokat áthágtam, vártam a szerencsétlenség bekövetkezését😱. Ami önbeteljesítő módon jött is😏.! Mert ÉN teljesítettem be☝️! Vagy egy kis kellemetlenségben indokolva láttam a babona igazságát🧐. Mekkora hülyeség már nem😏.?
De így volt🤷‍♀️. A negatív dolgokra koncentrálva persze elsikkadtak a jó dolgok👩‍🦯…
Nna ezen dolgozok most tudatosan. Átmegyek minden nap a tábla alatt😎.
És nem, nem leszek szerencsétlen😇. Vagy néha de, de nem emiatt☝️!
A berögzült dolgokat szórom most ki tudatosan🙇‍♀️.

Meg elmegyek erkélyek alatt😎. Régen nagy ívben kikerültem, mert mi van, ha leszakad és pont rám esik😨.?! Ez a másik: a “mi van ha..?” Nna ezzel is stresszeltem eddig magam🤦🏼‍♀️. A katasztrófa lehetőségek végtelen tárháza a buksim. Reeeeeengeteg borzalmat tudok elképzelni.
Mindig.
Mindenhol.
Most ezt is kezelem🤝. Igen, a millióból egyszer megtudnak történni az ilyen dolgok, de ezekre tényleg nagyon kicsi az esély, én meg az utóbbi években ebben a háborús felfogásban éltem az életem👩‍🎤.
De ennek vége most kérem🙅‍♀️.!
NEM fog a fejemre esni az erkély😎.! A gyakorlás megtette a hatását, a héten már automatikusan mentem el alatta és csak amikor már túl voltam rajta tudatosult, hogy észre se vettem😍. Mint egy normálisan gondolkodó ember mászkáltam alatta🥰☝️. Muszály volt nevetnem magamon☺️.

A bizalom is benne van ebben nyakig. Hogy megbízzak az építőben. Hogy jól oda ragasztotta azt az erkélyt. (Bárhogy is hívják a műveletet🤷‍♀️…)
Hogy megbízzak a pilótában is, aki majd a gépemet vezeti👨🏼‍✈️👩‍✈️. Hogy igenis tudni fogja, hogy mit csinál👌🥰.
Mert NEKI kell majd ezt tudni. Mert én nem fogom tudni vezetni a gépet. Itt teljesen kicsúszik a kontroll a kezeim közül.
És ez is: a kontroll elengedése bizonyos helyzetekben…
Az útnak köszönhetően ezt már az utóbbi 3 évben masszívan gyakorlom. És már ez is nagyon jól megy🥰. Van, amikor csak simán át tudom adni a kormányt valakinek egy dologgal kapcsolatban, de van amikor nehezebben. Ilyenkor a mantrám: “lesz..om🙃”. Ez lett a varázsszó.
És nem hinnéd, de megy🥰.
A saját terveimre koncentrálok, abból nem engedek, de hozzápasszintom az emberi tényezőt is és igyekszem úgy csinálni, hogy mindenkinek jó legyen.

Nna ez hosszú volt megint és még mindig folynak a szavak belőlem.
Itt vagy még👋…?

Most jön egy új téma. De lehet, hogy ez is kapcsolódik az előzőekhez, még nem tudom, csak írok és írok📝…
Szóval, tegnap bejött az aranyos könyvelő srác és hozott magával cukrokat. De nem akármilyet. Party cukrokat🍬🍬. Az egyik, amit megkóstoltam csípett🌶, mint az ördög. Monta: harapd el! De én nem hallgattam rá, csak áztattam a nyelvemen kb 1 percig, aztán kiköptem. Az 1 perc pont elég volt neki arra, hogy gyorsan szétmarjon mindent, amihez hozzáért🤭…Még 20 perccel később is folyt a könnyem😬🥵😢 és selypítettem, köhögtem… Amin persze jókat derültünk Adrikámmal meg a sráccal😄😄😄, de hát ki kellett próbálni🤷‍♀️😄..
De a másik cukorka volt az igazán érdekes🤔, a fehér, ennek kétféle íze lehet: születésnapi torta🍰 vagy mosogatólé🪣. Nem mindegy☝️.
És ez valahogy engem nagyon megfogott🤔. Annyi mindenre asszociál nem.? Jelképe lehetne pl az embereknek. Nem tudhatod, hogy ki milyen, csak amikor közelebbről megismered.
Lehet egy szuper személyiség, de lehet egy olyan valaki is, akit jobb nem ismerni.
Már megint túlgondolom a dolgokat mi…?😏😄
Tudom, ez csak egy party cukor és pont.
Most izgulsz, hogy végülis milyen íze volt mi.?
Nos nem kóstoltam még meg.
A csípős cukor óvatossá tett, majd jövő héten…

Ha elfelejteném megírni, hogy milyen volt, szólj rám! A jövő héten már nagyon fogok izgulni, nem biztos, hogy eszembe lesz, hisz egy hét múlva ilyenkor már szinte a start vonalon fogok állni😍.!!!!!! Mert nemsokára az óceánnál leszek megint🥰…

Tegnap, amikor ez megint eszembe jutott amikor már hazaértem, táncra perdültem a konyhában💃. Ha van kedved, te is csináld!
Küldök neked hozzá zenét:

Gyerünk! Táncolj💃💃💃💃!!!!!!!!

Puszillak,
Anett

Saját képek
(az óceánnál Mundival,
szelfi a város legkiválóbb fémgyűjtőjével,
és azok a bizonyos cukrok😬😄…)

Saját képek: az óceánnál Mundival
Saját képek: szelfi a város legkiválóbb fémgyűjtőjével
Saját képek: azok a bizonyos cukrok
0 0 votes
Article Rating
Értesítés
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments