7 ok, amiért jó olvasni!

Tudtad, hogy számos rendkívüli előnyöd származik abból, ha falod a könyveket? Ha eddig azt gondoltad, hogy felesleges időtöltés az olvasás, akkor most kedvcsinálóként felsorolunk 7 okot, amiért érdemes könyvet olvasnod!

1

Szuper szórakozási lehetőség.

Vitán felül: nagyon élvezetes könyvet olvasni! Kikapcsol, feltölt, ellazít, kiragad a hétköznapokból és eltereli a figyelmet a mindennapok nyomasztó terheiről.

2

Oldja a szorongást és a stresszt.

Amikor belefeledkezel a történetbe, máris magad mögött hagyod a feszültséget, a napi gondokat, és szokásos idegesítő problémáid is messze szállnak. Az olvasás igazi „nyugalom-terápia” a lelkednek. A könyv mentsvár, igaz barát, akinek a társaságában felszabadultan, remekül érezheted magad.

3

Serkenti az agyműködést.

Az olvasás elgondolkodtat, ezáltal átmozgatja, alaposan megtornáztatja az agyadat, fantasztikusan serkenti és frissíti az agysejtjeidet.

4

Elrepít oda, ahova talán soha nem jutnál el.

Ha belelapozol egy könyvbe, messzi tájakat, idegen kultúrákat is megismerhetsz. A jó könyv lenyűgöz és magával ragad, és észre sem veszed, de máris idegen tájakon kalandozol, belebújtál a főhős bőrébe, az ő történetét éled, mely később már a te, saját meséd lesz.

5

Nevel, fejleszt, útmutatást ad.

A könyvekkel olyan tudás birtokába jutsz, amivel csak nyerhetsz. Az olvasás értéket ad, amit soha senki nem vehet el tőled. A könyvekből iránymutatást kaphatsz kérdéseidre, dilemmáidra, ki nem mondott gondolataidra.

6

Fejleszti a koncentrációt, erősíti a figyelem képességét.

Miközben olvasol, hosszabb ideig koncentrálsz a cselekményre, szereplőkre, történetre. Elmélyülten figyelsz és összpontosítasz az olvasott eseményre, tehát tartod a fókuszt.

7

Fokozza az empátiás készséget, növeli az érzelmi intelligenciát.

Amikor egy szereplő bőrébe bújsz, máris az ő szemszögéből látod a világot. Ezt pedig beleérző képességnek, empátiának hívják. Ha empatikus vagy, az minden emberi kapcsolatodra pozitív hatással lesz.

Te is szívesen elmerülnél egy igazán jó könyvben? Ha igent mondasz a felhőtlen kikapcsolódásra, szórakoztató időtöltésre, akkor őszintén és szívből ajánlom Neked, a Jó lesz! El Camino kicsit másképp című könyvet, melynek minden oldalán izgalmat, kalandot, humort, vicces és érzelmes leírását találod, egy igazi Caminos történetnek.

Rendeld meg a könyvet itt:

El camino kicsit másképp
0 0 votes
Article Rating
Értesítés
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments