2 Hasznos tipp az út előtt

Ha megjött a zarándokúthoz a kedved, már sokat olvastál róla, esetleg tervezgeted is azt, hogy megcsinálod a caminot, akkor íme 2 hasznos tipp, mielőtt útnak indulsz:

2 Hasznos tipp az út előtt

Edzés az út előtt

Mivel az El caminon elég sok kilométert kell megtenned mindennap, ráadásul heteken keresztül, ezért nem árt, ha edzel kicsit, és fitten, erősen vágsz neki az útnak.
A camino tele van hegyes, dombos vidékkel, meredek lejtőkkel, ahol bizony nem könnyű vándorolni. Hogy sikeresen ( sérülésmentesen és kisebb izomlázzal) tudd végig csinálni az utat, készítsd fel a tested az útra. Például gyakori és lehetőleg hosszú sétákkal. Az is hasznos, ha a hátizmaidat kissé megerősíted néhány spéci gyakorlattal, és a felkészítő séták közben cipelsz néhány kilót a hátadon, hiszen ez is a mindennapjaid része lesz.
Tanulj meg néhány spanyol kifejezést
Ne gondold, hogy minden eldugott kis faluban beszélnek majd angolul a kedvedért! Az útitársaiddal valószínűleg tudsz beszélni angol nyelven, azonban a helyi spanyol lakossággal, főleg az idősebb korosztállyal, nem feltétlenül.

Ugyan boldogulhatsz spanyol nyelvtudás nélkül is, de biztosabb, ha tudsz néhány spanyol kifejezést arra az esetre, ha senki sincs a közelben, aki segíthetne neked. Ilyen lehet például a szállásfoglalás, ebédrendelés, a tájékozódásra vonatkozó kérdés, vagy a segítségkérésre irányuló kifejezések ismerete.

0 0 votes
Article Rating
Értesítés
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments